top of page

ons 19 juni

|

Slöjd och formcenter, Shopping, plan 1

Workshop: Bildväv

I denna workshop får ni testa på grunden i att tillverka en bildväv. Du får vägledning genom hela processen från inspiration, lärande av olika tekniker till att producera väven. Kostnadsfri och öppen från 12år. Kursen hålls på engelska.

Workshop: Bildväv
Workshop: Bildväv

Tid och plats

19 juni 2024 10:00 – 16:00

Slöjd och formcenter, Shopping, plan 1, Timmermansgatan 22, 972 31 Luleå, Sverige

Om evenemanget

Elena Redaelli bjuder in till en workshop inspirerad av Gammelstads Handväveris mönster och tekniker. Projektet som går under ”The Soft in you, the Soft in Me” är sponsrat av @culturemoveseurope.

Genom att ta till sig arvet från vävtraditionen i Luleå, påtaglig i Gammelstads handväveris vävar, kommer workshopens deltagare att ge sig ut på en kreativ resa ledd av konstnären Elena Redaelli för för att skapa unik textilkonst. Med inspiration från de två utställningarna ”Näver - det beresta materialet” och ”Gammelstads handväveri” kommer Elena att dela med sig av sin kreativa process och guida dig genom praktiska experiment för att utveckla små prototyper genom att använda olika textila tekniker.  Samarbete mellan två eller flera deltagare välkomnas och uppmuntras.

Workshopen pågår mellan 10-16 med paus 12-13.30. Kostnadsfri och öppen från 12år. Kursen hålls på engelska.

Elena Redaelli är bildkonstnär, forskare och aktiv medlem i internationella miljökonströrelsen.

Hennes verk har visats i Europa, Asien, USA och Afrika och ingår i permanenta samlingar i USA, Ryssland och Italien.

Redaelli undersöker olika materials utveckling och förfallsprocesser vilket hon visar genom sina konstprojekt. Hon använder sig ofta av gamla tekniker inom det textila området som: stickning, virkning, tovning, broderi och papperstillverkning. Materialen som används ska främja naturen och vara återvunna och lokala. Elena´s forskning och det hon producerar kompletterar varandra och bildar offentliga konstprojekt som blir anpassade efter den plats som finns tillgänglig.

Dela detta evenemang

bottom of page