top of page

lör 27 apr.

|

Slöjd och formcenter, Shopping, plan 1

Kurs: Fläta näver, grundkurs

I denna kurs får ni känna på materialet och lära er grunden i flätning av näver, med fokus på rakflätning, med målet att göra en mindre väska eller burk. Kostnad: 675 kr (inklusive material, kaffe & kaka)

Anmälan är stängd
Se andra evenemang
Kurs: Fläta näver, grundkurs
Kurs: Fläta näver, grundkurs

Tid och plats

27 apr. 2024 09:00 – 16:00

Slöjd och formcenter, Shopping, plan 1, Timmermansgatan 22, 972 31 Luleå, Sverige

Om evenemanget

Näver är ett fantastiskt material som har använts av människor i alla tider. Det är vattentätt, flexibelt och mycket hållbart, delvis eftersom det både motstår röta och mögel. Dessa egenskaper gör att det passar bra både som tak, matförvaring, att fläta korgar av och mycket annat. I denna kurs får ni känna på materialet och lära er grunden i flätning av näver, med fokus på rakflätning, med målet att göra en mindre väska eller burk.

I kursen ingår en guidning av utställningen Näver, det beresta materialet och näverns olika egenskaper och användningsområden. Därefter går vi igenom de olika momenten i näverflätning och flätar varsitt föremål. I mån av tid kan deltagarna även göra enkla knivfodral eller hastkorgar.

Kerstin Sylwan är produktdesigner och slöjdare. Hon har skrivit flera böcker om design för hållbar utveckling och vill att fler ska hitta till nävern och slöjden. Tillsammans med Bror Forslund har hon producerat en utställning med näverföremål från norra Europa som just nu är på turné.

Kostnad för kurs: 675 kr (inklusive material, kaffe & kaka)

Kursavgiften faktureras efter avslutad kurs. Personnummer kommer att samlas in från varje deltagare vid kurstillfället för att underlätta fakturering via Region Norrbotten. 

Sista anmälningsdag: onsdag 24 april

Vid avbokningar senare än torsdag 25 april debiteras full avgift.

Dela detta evenemang

bottom of page