top of page

Fri, 05 Jul

|

San Francisco

CALLIN' ME OUT

Photography series by Michaella Jordin

Registration is Closed
See other events
CALLIN' ME OUT
CALLIN' ME OUT

Time & Location

05 Jul 2024, 09:00 – 16:00

San Francisco, 500 Terry A Francois Blvd, San Francisco, CA 94158, USA

About The Event

Näver är ett fantastiskt material som har använts av människor i alla tider. Det är vattentätt, flexibelt och mycket hållbart, delvis eftersom det både motstår röta och mögel. Dessa egenskaper gör att det passar bra både som tak, matförvaring, att fläta korgar av och mycket annat. I denna kurs får ni känna på materialet och lära er grunden i flätning av näver, med fokus på rakflätning, med målet att göra en mindre väska eller burk.

I kursen ingår en guidning av utställningen Näver, det beresta materialet och näverns olika egenskaper och användningsområden. Därefter går vi igenom de olika momenten i näverflätning och flätar varsitt föremål.

Bror Forslund är näverslöjdare som är verksam i Halland. Han arbetar med näverflätning och tampade burkar. Han säljer sina produkter och håller kurser regelbundet i Japan. Bror brinner verkligen för nävern som material och vill att fler ska få upp ögonen för materialet och för att nävertäkt ska bli en del av ett mer långsiktigt skogsbruk. Tillsammans med Kerstin Sylwan har han producerat en utställning med näverföremål från norra Europa som just nu är på turné.

Kostnad för kurs: 675 kr (inklusive material, kaffe & kaka)

Kursavgiften faktureras efter avslutad kurs. Personnummer kommer att samlas in från varje deltagare vid kurstillfället för att underlätta fakturering via Region Norrbotten.

Kursen pågar 9-16 med paus för lunch 12-13. Micro/kylskåp finns för medhavd lunch.

Sista anmälningsdag: torsdag 27 juni

Vid avbokningar senare än fredag 28 juni debiteras full avgift.

Share This Event

bottom of page